Elérhetőségek

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztály Közterület-felügyelet

Cím: 9700 Szombathely,
Ady Endre tér 40.
Telefon:
+36/94/501-301
E-mail:
bejelentes@kfszombathely.hu
Ügyfélfogadás


A Közterület-felügyelet munkája a veszélyhelyzet idején

Közterület-felügyelet munkája a veszélyhelyzet idején

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztály Közterület-felügyelet jelen járványügyi helyzetben teljes személyi állományával kiemelt feladatként a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése és megakadályozása érdekében meghozott és kihirdetett döntések, valamint a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. számú Kormányrendeletben foglaltak betartását ellenőrzi Szombathely közigazgatási területén.

A közterület-felügyelők ellenőrzik a város játszótereit, közterületeit és a fitneszparkot. Az ott tartózkodó személyeket felszólítják annak elhagyására.

A felügyelők a veszélyhelyzet elrendelésével kapcsolatban bevezetett vásárlási időkorlátozások betartásának ellenőrzését végzik a Vásárcsarnoknál. Szükség esetén feladatuk a segítségnyújtás a biztonsági szolgálat és a rendőrség részére.

A közterületi ellenőrzések során a 65 év feletti idősebb állampolgárok részére szórólapot osztanak szét, melyen a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat tájékoztatója és elérhetősége szerepel.

A Polgármesteri Hivatal által szervezett Önkéntesek segítséget nyújtanak azon személyek számára, akik határozattal elrendelt karanténban vannak, és a karantén a vele egy háztartásban lévő hozzátartozójukat is érinti, valamint a 65 év feletti idősek számára, akik egyedül élnek és családtagjaik, ismerőseik, barátaik nem tudnak segíteni az állat gondozásában, azon állampolgárok részére a kutyák sétáltatásáról szóló tájékoztató szórólapot osztanak szét.

A Közterület-felügyelet ellátja továbbá a hatósági karanténba helyezett személyek részére igény esetén az ételszállítást.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!


Vissza az előző oldalra!
Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztály Közterület-felügyelet - Magyar