Elérhetőségek

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztály Közterület-felügyelet

Cím: 9700 Szombathely,
Ady Endre tér 40.
Telefon:
+36/94/501-301
E-mail:
bejelentes@kfszombathely.hu
Ügyfélfogadás


Parkolóhelyeket szabadít fel a Polgármester Hivatal Hatósági Osztály Közterület-felügyelete

2022.04.22. - 2022.07.30.

Parkolóhelyeket szabadít fel a Polgármester Hivatal Hatósági Osztály Közterület-felügyelete

A Közterület-felügyelet munkatársai a napi munkavégzésük során kiemelt figyelmet fordítanak a forgalomra alkalmatlan gépjárművekkel kapcsolatos intézkedésekre.

2022. március elején a közterület-felügyelők a járőrszolgálatuk ellátása során egy amúgy is zsúfolt lakótelepi parkolóban észleltek egy műszaki hibás gépjárművet. A Mazda Premacy típusú gépjármű műszaki érvényessége lejárt, valamint az új tulajdonos a jármű tulajdonjogában történt változást a Kormányablakban elmulasztotta bejelenteni, ezért a Kormányhivatal a forgalomból hivatalból ideiglenesen kivonta. A gépjármű a fentiek miatt forgalomra alkalmatlannak minősül.

A járműre kihelyezett értesítő ellenére a tulajdonos a gépjárművet az észlelés napjától számított 10 napon belül nem szállította el, ezért a hatályos jogszabályok alapján a Közterület-felügyelet a közterületről a gépjárművet szerződéses partnerének segítségével elszállíttatta.

A gépjármű hatósági felnyitását végző közterület-felügyelők a jármű utasterében 90 darab, a SZOVA NZrt. Parkolás-felügyelete által kiállított pótdíjfizetési felszólítást találtak.A Közterület-felügyelet Szombathelyen a tavalyi évben közel 400 esetben intézkedett hasonló gépjárművek üzembentartóival szemben, ezzel számos parkolóhelyet szabadított fel, ezáltal is csökkentve a város lakóinak parkolási nehézségeit.

forrás: Szombathely MJV Facebook oldala


Vissza az előző oldalra!
Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztály Közterület-felügyelet - Magyar